Never again...


Forgive..sounds good..
Forget..I'm not sure I could..
They say "Time heals everthing"..
But I'm still waiting..
//L


 
Share |

Ibland undrar man hur det står till med världen..

Jag var o handlade mat tidigare i veckan, och framför mig i kön till kassan stog en liten farbror på 75+. Först så hade han problem med att packa upp maten ur sin korg, och där uppstår iaf för mig ett dilemma..Ska man erbjuda sin hjälp eller ska man låta honom göra det själv? Visst gick det väl, men allt annat än bra..

En sak i taget så hälften höll på o ramla ner i golvet, och medan jag själv stog o höll andan att han inte skulle tappa nåt i golvet så står paret bakom mig (medelålders och BORDE lärt sig mer folkvett) och fnissade åt honom allt annat än diskret. Fy fan vad dålig stil, så jag vände huvet o blängde lite surt på dom så det blev tyst.
Sen väl framme i kassan så hade han handlat för 131kr, och killen i kassan står o trampar märkbart otåligt medan den stackars farbrorn står och försöka räkna de enstaka sedlar han hade i plånboken. Och när de kommer fram till att han "bara" hade 130kr på sig, så börjar idioten i kassan att kräva att han får lämna ifrån sig saker så pengarna täcker summan. För en kronas skull! 
Tex. att han ska strunta i kassen som han skulle bära hem sakerna i (detta till en farbror som har nog problem o ta sig fram själv), istället för som på alla andra ställen jag handlat på strunta i en sån liten summa eller iaf bjuda på kassen.
Nej nej, inte den här killen inte!

Men, när farbrorn generat börjat plocka lite i sina varor för att plocka bort något (av sånt som han troligen absolut behövde) får jag nog och kliver fram och stoppar en krona i handen på killen i kassan. Denne i sin tur tittar bara konstigt på mig och inte förrän jag säger "ja, det fattades väl bara en krona" trillar poletten ner för honom och han låter farbrorn gå förbi.
När jag sedan packar ihop mina egna saker på så tittar fabrorn upp på mig med ett rodnande leende och mumlar fram ett tack, varpå jag svarar:
"Det kan hända vem som helst, ingen fara".

Det sorgliga var att ingen annan rörde en fena för att hjälpa denne man, allra minst dom skrattande idioterna bekom mig, trots att alla av dom troligen har/har haft en släkting eller vän som varit i detta läge och troligen skämts lika mycket som fabrorn.
Och killen i kassan ska vi inte ens tala om..

Det enda jag kan säga är att jag är rädd för att bli gammal om det här är hur samhället behandlar sina äldre!
Tur att iaf mina föräldrar lärt mig att respektera mina äldre.//L 
Share |

Migrän hela dagen...
//L 
Share |

Lottovinster välkomnas..

Eller iaf nåt i den stilen.. Fy F*N vilken dag det har varit..

  • Fått prisförslag från tandläkarna, och har insett vad folk i omgivningen har gnällt om tidigare...

  • Var på Frösögummi och bytte till vinterdäcken och fick veta att dom däck som (enligt bilhandlaren i våras) skulle varit körda inte ens en hel säsong på är fyra ÅR gamla.. Plus gjorda för södra sveriges klimat, så dom är mer eller mindre obrukbara häruppe...

  • Fått årsuppdateringen för bilförsäkringen som, pga endast bonusklass 3, är skyhög...

5000kr + 4500kr + 12000kr = pank...


Which means att den fins tv och tvbänk jag letat fram i helgen och planerade att köpa är inte ens att tänka på!

 Så nu, efter att ha haft tvättstugan och renbäddat både min egen och Hugos säng, blir det kika "Nip/Tuck" o mysa i soffan.. Skulle färgat om håret, men dagen tog kål på min entusiasm.. Nya tag i morgon..
//L 
Share |

Tröööööött..

Äntligen har man jobbat klart för idag..kvällen var hur lång som helst, men allt har väl ett slut som dom säger..
Jag är helt färdig, o har laddat me pyjamas, en kopp grönt thé, mackor och täcket i soffan...ska kika nåt avsnitt TB sen blir det sängen. Börjar jobba 15.30 imorrn igen, mindre än 11h kvar.
Men det är sista dagen, sen är det ledighet i en vecka som gäller!

Usch, vintern verkar ha kommit på riktigt nu.. Minusgrader och frost på marken, och jag som inte fick tid för att byta däck förrän på måndag...Vintertecken i norrland

Usch, minusgrader...

Frost på bilen...

Även hundar behöver synas i mörkret

Löven håller sig på marken istället för i trädenNight night..
//L


 
Share |

Newbie..

Oj oj oj..första inlägget..vad ska man skriva..jag är nästan nervös..

Usch, valde kanske inte direkt bästa tiden på dygnet för att börja skriva..klockan är 4 på morgonen, har precis kommit hem efter jobbet och "landat"..med en varm kanelbulle o en kopp O'boy. LOVE it!
Haft VM i folk med dåligt lokalsinne idag..helt galet..vem F*N vet inte att om man ska kör upp på en motorväg (särskilt i en storstad som Sthlm) så har man den dels i norrgående eller södergående riktning!?!
Höll på att bli helt galen, fram för gratis GPS till folket! *s* Det hade gjort mitt jobb sååå mycket lättare..

Vad skulle man göra utan alla superbra kollegor, jag skulle bli helt galen..
Idag blir det extra tack till:
Moa - Som hämtade sin mobilladdare på lunchen så min stackare slapp dö
Andreas - Som lyckades (som 5e person som försökt) att få upp mitt älskade pärlfärgade nagellack

 

Favorit vardagsfärgNee, kanske dags o släpa täcket till soffan o slumra till framför True Blood..
Supertack till Blondinbella som tipsade om en bra sida på nätet att kika tv-serier på!
http://blondinbella.se/true-blood/

Night night..
//L

  
Share |
RSS 2.0